Riekki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riekki

Riekki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Riekki.

Riekkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 616 max

v. 2014 842

v. 2015 847

v. 2016 849

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riekki on noin sijalla 1 000.

Riekki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riekki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Riekki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Riekki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Riekki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 159 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Riekkejä on 849.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Riekkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Riekin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riekkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (19 vainajaa), Pudasjärvi (6) sekä Paavola (4). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riekki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2001

Sana Riekki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Riekki

Riekki (paikannimi)Katuosoitteissa

Riekki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riekki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riekki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riekintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riekki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Riekit ulkomailla

Ruotsissa Riekki oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Riekki oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

849368
Riekit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Риекки ("Rijekki") tarkoittaa nimeä Riekki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rieckj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riekki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rieti Riekki.

Samankaltaisia nimiä kuin Riekki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: riekki.com, riekki.fi, riekki.net, riekit.com, riekit.eu, riekit.fi, riekit.info, riekit.name, riekit.net, riekit.org, riekki.eu, riekki.info, riekki.name, riekki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riekki i Finland. Surname Riekki in Finland.

©Tuomas Salste