Riihiaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riihiaho

Riihiaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Riihiahojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 243 max

v. 2014 275

v. 2015 275

v. 2016 275

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihiaho on noin sijalla 2 900.

Riihiaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riihiaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Riihiaho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Riihiaho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Riihiaho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Riihiahoja on 275.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1924

Riihiahoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Riihiahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riihiahojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pudasjärvi (7 vainajaa) sekä Multia (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riihiaho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1956–1996

Sana Riihiaho tai Riihiahot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Riihiaho

Riihiaho (paikannimi)Katuosoitteissa

Riihiaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 74 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riihiaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riihiaho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihiahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riihiaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Riihiahot ulkomailla

Ruotsissa Riihiaho oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхиахо ("Rijhiaho") tarkoittaa nimeä Riihiaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhiahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riihiaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihiaho tai Riiko Riihiaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihiaho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: riihiaho.com, riihiaho.eu, riihiaho.fi, riihiaho.info, riihiaho.name, riihiaho.net, riihiaho.org, riihiahot.com, riihiahot.eu, riihiahot.fi, riihiahot.info, riihiahot.name, riihiahot.net, riihiahot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riihiaho i Finland. Surname Riihiaho in Finland.

©Tuomas Salste