Riihimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riihimäki

Riihimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 500:s suomalainen on Riihimäki.

Riihimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1915 max

v. 1985 1886

v. 1998 1986

v. 2014 2216

v. 2015 2237

v. 2016 2234

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riihimäki on noin sijalla 400.

Riihimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riihimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Riihimäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Riihimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Riihimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 238 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Riihimäkiä on 2 234.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Riihimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 174 Riihimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riihimäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 vainajaa), Tampere (7), Jurva (6) sekä Kankaanpää (6). Valtaosa asui Keski- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riihimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 122.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Riihimäki tai Riihimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Riihimäki

Riihimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Riihimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 361 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riihimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riihimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juho Riihimäen tie, Riihimäen kantatie, Riihimäenkatu, Riihimäenkuja, Riihimäentie, Riihimäkigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riihimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Riihimäet ulkomailla

Ruotsissa Riihimäki oli 76 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхимяки ("Rijhimjaki") tarkoittaa nimeä Riihimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riihimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Riihimaki tai Riihimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihimäki tai Riiko Riihimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihimäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: riihimaki.com, riihimaki.fi, riihimaki.info, riihimaki.net, riihimaki.org, riihimaet.com, riihimaet.eu, riihimaet.fi, riihimaet.info, riihimaet.name, riihimaet.net, riihimaet.org, riihimaki.eu, riihimaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riihimäki i Finland. Surname Riihimäki in Finland.

©Tuomas Salste