Riihisaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riihisaari

Riihisaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riihisaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Paikannimi Riihisaari

Riihisaari (paikannimi)Riihisaari (karttanimi)

Riihisaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Riihisaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riihisaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Riihisaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riihisaaren metsätie, Riihisaarentie, Riihisaari kavassitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийхисаари ("Rijhisaari") tarkoittaa nimeä Riihisaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijhisarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riihisaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riihisaari tai Riiko Riihisaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Riihisaari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riihisaari, Finland.

©Tuomas Salste