Riikola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riikola

Riikola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Riikoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 263 max

v. 2014 339

v. 2015 340

v. 2016 343

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riikola on noin sijalla 2 400.

Riikola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riikola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Riikoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 29 Riikolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riikoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pulkkila (7 vainajaa), Liminka (5) sekä Haukipudas (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riikola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1963–1995

Sana Riikola, Riikolan tai Riikolat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Riikola

Riikola (paikannimi)Katuosoitteissa

Riikola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riikola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riikola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riikolankatu, Riikolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riikola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Riikolat ulkomailla

Ruotsissa Riikola oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийкола ("Rijkola") tarkoittaa nimeä Riikola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijcola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riikola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riiko Riikola tai Riika Riikola.

Samankaltaisia nimiä kuin Riikola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: riikola.com, riikola.net, riikola.eu, riikola.fi, riikola.info, riikola.name, riikola.org, riikolat.com, riikolat.eu, riikolat.fi, riikolat.info, riikolat.name, riikolat.net, riikolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riikola i Finland. Surname Riikola in Finland.

©Tuomas Salste