Riippa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riippa

Riippa on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Riippojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 184 max

v. 2014 175

v. 2015 179

v. 2016 177

v. 2017 177

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riippa on noin sijalla 4 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Riippoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Riipan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Riippojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kälviä (12 henkeä) sekä Evijärvi (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Riippa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. 1967–1996

Sana Riippa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Riippa

Riippa (paikannimi)Katuosoitteissa

Riippa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riippa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riippa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riipan pysäkki, Riipankuja, Riipanrinne, Riipantie, Riippa hållplats, Riippakatu, Riippakuja, Riippavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Riipat ulkomailla

Ruotsissa Riippa oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийппа ("Rijppa") tarkoittaa nimeä Riippa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riippa tai Riiko Riippa.

Samankaltaisia nimiä kuin Riippa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riippa, Finland.

©Tuomas Salste