Riistaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riistaniemi

Riistaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riistaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 28

v. 2017 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riistaniemi on noin sijalla 17 000.

Riistaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Riistaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Riistaniemi

Riistaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Riistaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riistaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riistaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riistaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийстаниеми ("Rijstanijemi") tarkoittaa nimeä Riistaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijstaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riistaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riistaniemi tai Riiko Riistaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Riistaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riistaniemi, Finland.

©Tuomas Salste