Riistaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riistaniemi

Riistaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riistaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riistaniemi on noin sijalla 17 000.

Riistaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Riistaniemi on melko pitkä nimi.

Riistaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riistaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Riistaniemi

Riistaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Riistaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riistaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riistaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riistaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riistaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийстаниеми ("Rijstanijemi") tarkoittaa nimeä Riistaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijstaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riistaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riia Riistaniemi tai Riiko Riistaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Riistaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riistaniemi i Finland. Surname Riistaniemi in Finland.

©Tuomas Salste