Riitakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riitakorpi

Riitakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riitakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riitakorpi on noin sijalla 18 000.

Riitakorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Riitakorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riitakorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Riitakorpi

Riitakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Riitakorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riitakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riitakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riitakorpi, Riitakorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riitakorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийтакорпи ("Rijtakorpi") tarkoittaa nimeä Riitakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijtacorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riitakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riita Riitakorpi tai Riiko Riitakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Riitakorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riitakorpi i Finland. Surname Riitakorpi in Finland.

©Tuomas Salste