Riitinki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riitinki

Riitinki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Riitinkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 55

v. 2017 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riitinki on noin sijalla 11 000.

Riitinki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Riitinkien enemmistö on naisia. Vuonna 2016 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Paikannimi Riitinki

Riitinki (paikannimi)

Riitinki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Riitinki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рийтинки ("Rijtinki") tarkoittaa nimeä Riitinki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rijtingj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riitinki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Riita Riitinki tai Riiko Riitinki.

Samankaltaisia nimiä kuin Riitinki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Riitinki, Finland.

©Tuomas Salste