Rimpeläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rimpeläinen

Rimpeläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Rimpeläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 222 max

v. 2014 207

v. 2015 211

v. 2016 209

v. 2017 211

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rimpeläinen on noin sijalla 3 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Rimpeläinen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rimpeläinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rimpeläinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rimpeläinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rimpeläisiä on 211.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1912

Rimpeläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Rimpeläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rimpeläisten yleisin asuinpaikka oli Siilinjärvi (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rimpeläinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Rimpeläiset ulkomailla

Ruotsissa Rimpeläinen oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Римпеляйнен ("Rimpeljainen") tarkoittaa nimeä Rimpeläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rimbeläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rimpeläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rimpelainen tai Rimpelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rimma Rimpeläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Rimpeläinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rimpeläinen, Finland.

©Tuomas Salste