Rimpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rimpi

Rimpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rimpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 65 max

v. 2014 53

v. 2015 53

v. 2016 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rimpi on noin sijalla 11 000.

Rimpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rimpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rimpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Rimpiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Rimmen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1908
Lakanneet yritykset
perust. 1981–1999

Sana Rimpi tai Rimmen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rimpi

Rimpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Rimpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, painanne, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rimpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rimpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rimmentie, Rimpi, Rimpikatu, Rimpikuja, Rimpitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rimpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rimmet ulkomailla

Ruotsissa Rimpi oli 56 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Rimpi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

53566
Rimmet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Римпи tarkoittaa nimeä Rimpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rimbj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rimpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rim Rimpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Rimpi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rimpi.com, rimpi.eu, rimpi.fi, rimpi.info, rimpi.name, rimpi.net, rimpi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rimpi i Finland. Surname Rimpi in Finland.

©Tuomas Salste