Rinta-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-aho

Rinta-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Rinta-aho-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 131 max

v. 2014 180

v. 2015 183

v. 2016 183

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-aho on noin sijalla 4 100.

Rinta-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rinta-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rinta-aho on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Rinta-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rinta-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 48 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rinta-aho-nimisiä on 183.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1922

Rinta-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Rinta-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rinta-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Rinta-aho

Rinta-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Rinta-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rinta-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rinta-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rinta-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rinta-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-ахо tarkoittaa nimeä Rinta-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinta-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-aho tai Rino Rinta-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rinta-aho.com, rinta-aho.org, rinta-aho.eu, rinta-aho.fi, rinta-aho.info, rinta-aho.name, rinta-aho.net, rinta-ahot.com, rinta-ahot.eu, rinta-ahot.fi, rinta-ahot.info, rinta-ahot.name, rinta-ahot.net, rinta-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rinta-aho i Finland. Surname Rinta-aho in Finland.

©Tuomas Salste