Rinta-Korkeamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-Korkeamäki

Rinta-Korkeamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rinta-Korkeamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Korkeamäki on noin sijalla 20 000.

Rinta-Korkeamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Rinta-Korkeamäki on melko pitkä nimi.

Rinta-Korkeamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rinta-Korkeamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Коркеамяки ("Rinta-Korkeamjaki") tarkoittaa nimeä Rinta-Korkeamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Corgeamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinta-Korkeamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rinta-Korkeamaki tai Rinta-Korkeamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Korkeamäki tai Rino Rinta-Korkeamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Korkeamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rinta-Korkeamäki i Finland. Surname Rinta-Korkeamäki in Finland.

©Tuomas Salste