Rinta-Opas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rinta-Opas

Rinta-Opas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rinta-Oppaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 2015 38

v. 2016 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rinta-Opas on noin sijalla 14 000.

Rinta-Opas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rinta-Opas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rinta-Opas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринта-Опас tarkoittaa nimeä Rinta-Opas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rinda=Opas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rinta-Opas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rinta-Opas tai Rino Rinta-Opas.

Samankaltaisia nimiä kuin Rinta-Opas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rinta-Opas i Finland. Surname Rinta-Opas in Finland.

©Tuomas Salste