Rintalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rintalahti

Rintalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rintalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintalahti on noin sijalla 11 000.

Rintalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rintalahtien enemmistö on miehiä. Vuonna 2016 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Rintalahti

Rintalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Rintalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rintalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rintalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринталахти tarkoittaa nimeä Rintalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rindalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rintalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintalahti tai Rino Rintalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rintalahti, Finland.

©Tuomas Salste