Rintamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rintamäki

Rintamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 200:s suomalainen on Rintamäki.

Rintamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1400 max

v. 2014 1699

v. 2015 1707

v. 2016 1704

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintamäki on noin sijalla 500.

Rintamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rintamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rintamäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Rintamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rintamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 548 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rintamäkiä on 1 704.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1927

Rintamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 86 Rintamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rintamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (11 vainajaa), Ylistaro (11) sekä Lapua (10). Valtaosa asui Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rintamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 59.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Rintamäki tai Rintamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rintamäki

Rintamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Rintamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rintamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rintamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintamäenkatu, Rintamäenkuja, Rintamäenpolku, Rintamäentanhua, Rintamäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rintamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rintamäet ulkomailla

Ruotsissa Rintamäki oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 109 henkeä, joiden sukunimi oli RINTAMAKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтамяки ("Rintamjaki") tarkoittaa nimeä Rintamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rindamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rintamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rintamaki tai Rintamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintamäki tai Rino Rintamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rintamaki.com, rintamaki.fi, rintamaki.net, rintamaki.org, rintamaet.com, rintamaet.eu, rintamaet.fi, rintamaet.info, rintamaet.name, rintamaet.net, rintamaet.org, rintamaki.eu, rintamaki.info, rintamaki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rintamäki i Finland. Surname Rintamäki in Finland.

©Tuomas Salste