Rintelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rintelä

Rintelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rintelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintelä on noin sijalla 14 000.

Rintelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rintelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rintelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1982–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Rintelä tai Rintelän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rintelä

Rintelä (paikannimi)Katuosoitteissa

Rintelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 112 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rintelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rintelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintelänkuja, Rintelänpolku, Rinteläntie, Rintelävägen, Salmen Rinteläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rintelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rintelät ulkomailla

Ruotsissa Rintelä oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтеля ("Rintelja") tarkoittaa nimeä Rintelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Rintela tai Rintelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintelä tai Rino Rintelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rintelä i Finland. Surname Rintelä in Finland.

©Tuomas Salste