Rintelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rintelä

Rintelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Rintelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 36

v. 2017 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rintelä on noin sijalla 14 000.

Rintelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Rintelä

Rintelä (paikannimi)Rintelä (karttanimi)

Rintelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 112 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Rintelä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rintelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Rintelä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rintelänkuja, Rintelänpolku, Rinteläntie, Rintelävägen, Salmen Rinteläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rintelät ulkomailla

Ruotsissa Rintelä oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ринтеля ("Rintelja") tarkoittaa nimeä Rintelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Rintela tai Rintelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rina Rintelä tai Rino Rintelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Rintelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rintelä, Finland.

©Tuomas Salste