Ripatti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ripatti

Ripatti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Ripatti.

Ripattien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1532 max

v. 2014 1241

v. 2015 1226

v. 2016 1220

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ripatti on noin sijalla 700.

Nimi on tulkittu vanhan "savolaisen suursuvun" nimeksi. Vuonna 1890 Ripatti-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 500–1000.

Ripatti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ripatti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ripatti on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ripatti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ripatti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 240 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ripatteja on 1 220.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Ripatteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 95 Ripatin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ripattien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hirvensalmi (55 vainajaa), Helsinki (17) sekä Pertunmaa (12). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ripatti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 52.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2004

Sana Ripatti, Ripatin tai Ripatit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ripatti

Ripatti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ripatti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ripatti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ripatti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ripatintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ripatti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ripatit ulkomailla

Ruotsissa Ripatti oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рипатти tarkoittaa nimeä Ripatti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ripsa Ripatti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ripatti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ripatti.com, ripatti.fi, ripatti.net, ripatit.com, ripatit.eu, ripatit.fi, ripatit.info, ripatit.name, ripatit.net, ripatit.org, ripatti.eu, ripatti.info, ripatti.name, ripatti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ripatti i Finland. Surname Ripatti in Finland.

©Tuomas Salste