Riskumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Riskumäki

Riskumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Riskumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 2015 35

v. 2016 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Riskumäki on noin sijalla 15 000.

Riskumäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Riskumäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Riskumäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Riskumäki

Riskumäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Riskumäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Riskumäki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Riskumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Riskumäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Riskumäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рискумяки ("Riskumjaki") tarkoittaa nimeä Riskumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Riscumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Riskumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Riskumaki tai Riskumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rispa Riskumäki tai Risto Riskumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Riskumäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Riskumäki i Finland. Surname Riskumäki in Finland.

©Tuomas Salste