Rista: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rista

Rista on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ristojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rista on noin sijalla 19 000.

Rista-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rista on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rista ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1943
Lakanneet yritykset
perust. 1953

Sana Rista esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rista

Rista (paikannimi)

Rista on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rista jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Rista-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Rista

Rista on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Rista oli yhtenä etunimenä 13 naisella. Samaan aikaan Rista oli 25 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (11 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2).

Ristat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 66 henkeä, joiden sukunimi oli RISTA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Риста tarkoittaa nimeä Rista. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Rista tai Risten Rista.

Samankaltaisia nimiä kuin Rista

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rista i Finland. Surname Rista in Finland.

©Tuomas Salste