Ristikari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristikari

Ristikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ristikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristikari on noin sijalla 18 000.

Ristikari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ristikari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristikari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ristikari

Ristikari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristikari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, matalikko, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristikari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristikari, Ristikarinkatu, Ristikarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ristikari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристикари tarkoittaa nimeä Ristikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Risticarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ristikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ristian Ristikari tai Ristina Ristikari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristikari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristikari i Finland. Surname Ristikari in Finland.

©Tuomas Salste