Ristikartano: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristikartano

Ristikartano on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ristikartano-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristikartano on noin sijalla 19 000.

Ristikartano-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ristikartano on melko pitkä nimi.

Ristikartano on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristikartano ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ristikartano

Ristikartano (paikannimi)

Ristikartano on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristikartano jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ristikartano-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристикартано tarkoittaa nimeä Ristikartano. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Risticartanå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ristikartano olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ristian Ristikartano tai Ristina Ristikartano.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristikartano

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristikartano i Finland. Surname Ristikartano in Finland.

©Tuomas Salste