Ristilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristilä

Ristilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ristilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 270 max

v. 2014 284

v. 2015 282

v. 2016 282

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristilä on noin sijalla 2 800.

Ristilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Ristilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 37 Ristilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ristilä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hämeenkyrö (7 vainajaa), Tampere (4), Jaala (3), Valkeala (3) sekä Seinäjoki (3). Lähes kaikki asuivat Kymenlaaksossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ristilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 24.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1915
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1993

Sana Ristilä tai Ristilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ristilä

Ristilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristilä, Ristilänkuja, Ristilänpolku, Ristiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ristilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ristilät ulkomailla

Ruotsissa Ristilä oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристиля ("Ristilja") tarkoittaa nimeä Ristilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ristila tai Ristilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ristian Ristilä tai Ristina Ristilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ristila.com, ristila.fi, ristila.eu, ristila.info, ristila.name, ristila.net, ristila.org, ristilat.com, ristilat.eu, ristilat.fi, ristilat.info, ristilat.name, ristilat.net, ristilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristilä i Finland. Surname Ristilä in Finland.

©Tuomas Salste