Ristilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristilä

Ristilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ristilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 270 max

v. 2014 284

v. 2015 282

v. 2016 283

v. 2017 282

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristilä on noin sijalla 2 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Ristilä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Ristilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ristilä-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hämeenkyrö (8 henkeä), Tampere (4), Jaala (3), Valkeala (3) sekä Seinäjoki (3). Lähes kaikki asuivat Kymenlaaksossa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ristilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 25.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1915
Yritykset
perust. 1949–2010

Sana Ristilä tai Ristilän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ristilä

Ristilä (paikannimi)Ristilä (karttanimi)

Ristilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ristilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ristilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ristilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristilä, Ristilänkuja, Ristilänpolku, Ristiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ristilät ulkomailla

Ruotsissa Ristilä oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристиля ("Ristilja") tarkoittaa nimeä Ristilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ristila tai Ristilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Risto Ristilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ristilä, Finland.

©Tuomas Salste