Ristinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristinen

Ristinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rististen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 93

v. 2015 96

v. 2016 97

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristinen on noin sijalla 6 800.

Ristinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ristinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ristinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ristinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ristinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ristisiä on 97.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ristinen tai Ristisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ristinen

Ristinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristinen, Ristisentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ristinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристинен tarkoittaa nimeä Ristinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ristin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ristinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ristina Ristinen tai Ristian Ristinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristinen i Finland. Surname Ristinen in Finland.

©Tuomas Salste