Ristiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristiniemi

Ristiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ristiniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 111 max

v. 2014 137

v. 2015 138

v. 2016 140

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristiniemi on noin sijalla 5 100.

Ristiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1929

Ristiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Ristiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ristiniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1900–1911
Lakanneet yritykset
perust. 1955–2001

Sana Ristiniemi tai Ristiniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ristiniemi

Ristiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 78 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pieni Ristiniementie, Ristiniemenmaantie, Ristiniemenpää, Ristiniementie, Ristiniemi, Ristiniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ristiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ristiniemet ulkomailla

Ruotsissa Ristiniemi oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристиниеми ("Ristinijemi") tarkoittaa nimeä Ristiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ristina Ristiniemi tai Ristian Ristiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristiniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ristiniemi.com, ristiniemi.fi, ristiniemet.com, ristiniemet.eu, ristiniemet.fi, ristiniemet.info, ristiniemet.name, ristiniemet.net, ristiniemet.org, ristiniemi.eu, ristiniemi.info, ristiniemi.name, ristiniemi.net, ristiniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristiniemi i Finland. Surname Ristiniemi in Finland.

©Tuomas Salste