Ristkari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ristkari

Ristkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ristkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 54

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ristkari on noin sijalla 11 000.

Ristkari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ristkari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ristkari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ristkari

Ristkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ristkari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ristkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ristkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ristkarinkatu, Ristkarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ristkari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ристкари tarkoittaa nimeä Ristkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ristcarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ristkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rista Ristkari tai Risto Ristkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ristkari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ristkari i Finland. Surname Ristkari in Finland.

©Tuomas Salste