Ritakorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ritakorpi

Ritakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ritakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 92

v. 2015 90

v. 2016 93

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritakorpi on noin sijalla 7 100.

Ritakorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ritakorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ritakorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ritakorpi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ritakorpi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ritakorpi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 25 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ritakorpia on 93.

Paikannimi Ritakorpi

Ritakorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ritakorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ritakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ritakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritakorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ritakorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ритакорпи tarkoittaa nimeä Ritakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritacorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ritakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritakorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ritakorpi i Finland. Surname Ritakorpi in Finland.

©Tuomas Salste