Ritalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ritalahti

Ritalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ritalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritalahti on noin sijalla 13 000.

Ritalahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ritalahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ritalahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1990

Sana Ritalahti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ritalahti

Ritalahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ritalahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ritalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ritalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ritalahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Риталахти tarkoittaa nimeä Ritalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritalachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ritalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritalahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritalahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ritalahti i Finland. Surname Ritalahti in Finland.

©Tuomas Salste