Ritanotko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ritanotko

Ritanotko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ritanotko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritanotko on noin sijalla 13 000.

Ritanotko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ritanotko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ritanotko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ritanotko

Ritanotko (paikannimi)

Ritanotko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ritanotko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ritanotko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ританотко tarkoittaa nimeä Ritanotko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ritanotcå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ritanotko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritanotko.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritanotko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ritanotko i Finland. Surname Ritanotko in Finland.

©Tuomas Salste