Ritari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ritari

Ritari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ritarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 327 max

v. 2014 402

v. 2015 407

v. 2016 415

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ritari on noin sijalla 2 000.

Ritari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ritari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Ritareita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Ritarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ritarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Isokyrö (5 vainajaa), Valkeala (4), Koskenpää (3) sekä Vähäkyrö (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ritari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 17.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2001

Sana Ritari, Ritarin tai Ritarit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ritari

Ritari (paikannimi)Katuosoitteissa

Ritari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ritari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ritari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ritarikatu, Ritarikuja, Ritarinkaari, Ritarinkierros, Ritarinkuja, Ritarinpolku, Ritarintie, Ritaripolku, Ritaririnne, Ritaritie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ritari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ritarit ulkomailla

Ruotsissa Ritari oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ritari oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 113 henkeä, joiden sukunimi oli RITARI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ритари tarkoittaa nimeä Ritari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rita Ritari.

Samankaltaisia nimiä kuin Ritari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ritari.com, ritari.eu, ritari.fi, ritari.info, ritari.net, ritari.org, ritari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ritari i Finland. Surname Ritari in Finland.

©Tuomas Salste