Romar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Romar

Romar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Romar-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 82

v. 2016 84

v. 2017 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Romar on noin sijalla 7 600.

Romar-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Romar-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Romar-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Romar

Romar (paikannimi)

Romar on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Romar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Romar-suku ulkomailla

Ruotsissa Romar oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Romar on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

842716
Romar Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 908 henkeä, joiden sukunimi oli ROMAR.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 223 henkeä, joiden sukunimi oli ROMAR.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Roman Romar.

Samankaltaisia nimiä kuin Romar

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Romar, Finland.

©Tuomas Salste