Romo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Romo

Romo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Romo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 475 max

v. 2014 520

v. 2015 525

v. 2016 527

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Romo on noin sijalla 1 600.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Romo-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Romo on lyhyt nimi.

Romo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Romo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Romo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Romo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Romo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 83 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Romo-nimisiä on 527.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Romo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Romo-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Romo-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kangasniemi (24 vainajaa), Mikkelin maalaiskunta (6) sekä Mikkeli (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Romo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1999

Sana Romo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Romo

Romo (paikannimi)Katuosoitteissa

Romo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Romo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Romo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Romo. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Romo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Romo-suku ulkomailla

Ruotsissa Romo oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 13 255 henkeä, joiden sukunimi oli ROMO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 20 066 henkeä, joiden sukunimi oli ROMO.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 18 henkeä, joiden sukunimi oli ROMO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ромо tarkoittaa nimeä Romo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Romi Romo tai Romana Romo.

Samankaltaisia nimiä kuin Romo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: romo.com, romo.eu, romo.fi, romo.info, romo.net, romo.org, romo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Romo i Finland. Surname Romo in Finland.

©Tuomas Salste