Römpötti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Römpötti

Römpötti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Römpöttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 120 max

v. 1985 108

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 86

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Römpötti on noin sijalla 7 500.

Römpötti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sanan römpötti merkitys on 'puhelias kovaääninen ihminen'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Römpötti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Römpötti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1902–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1976–1984

Sana Römpötti tai Römpötin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рёмпётти ("Rjompjotti") tarkoittaa nimeä Römpötti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Römböttj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Römpötti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Rompotti tai Roempoetti, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rompotit.com, rompotit.eu, rompotit.fi, rompotit.info, rompotit.name, rompotit.net, rompotit.org, rompotti.com, rompotti.eu, rompotti.fi, rompotti.info, rompotti.name, rompotti.net, rompotti.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Römpötti i Finland. Surname Römpötti in Finland.

©Tuomas Salste