Ronkainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ronkainen

Ronkainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 500:s suomalainen on Ronkainen.

Ronkaisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3210 max

v. 1985 3156

v. 2014 3605

v. 2015 3598

v. 2016 3607

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ronkainen on noin sijalla 200.

Ronkainen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Ronkainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Ronkainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ronkainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ronkainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ronkainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ronkainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 510 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ronkaisia on 3 607.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Ronkaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 159 Ronkaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ronkaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (31 vainajaa), Posio (22) sekä Tuupovaara (21). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ronkainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 94.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Ronkainen tai Ronkaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ronkainen

Ronkainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ronkainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ronkainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ronkainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ronkaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ronkainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ronkaiset ulkomailla

Ruotsissa Ronkainen oli 162 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ronkainen oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

36071628
Ronkaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ронкайнен tarkoittaa nimeä Ronkainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rongain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ronkainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ron Ronkainen tai Rona Ronkainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Ronkainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ronkainen.com, ronkainen.fi, ronkainen.name, ronkainen.net, ronkainen.org, ronkainen.eu, ronkainen.info, ronkaiset.com, ronkaiset.eu, ronkaiset.fi, ronkaiset.info, ronkaiset.name, ronkaiset.net, ronkaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ronkainen i Finland. Surname Ronkainen in Finland.

©Tuomas Salste