Rönkkömäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rönkkömäki

Rönkkömäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rönkkömäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 75

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rönkkömäki on noin sijalla 8 100.

Rönkkömäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Rönkkömäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rönkkömäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Рёнккёмяки ("Rjonkkjomjaki") tarkoittaa nimeä Rönkkömäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rönkömäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rönkkömäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ronkkomaki tai Roenkkoemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Rönkkömäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rönkkömäki i Finland. Surname Rönkkömäki in Finland.

©Tuomas Salste