Rosendal: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rosendal

Rosendal on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rosendal-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 102

v. 2014 99

v. 2015 97

v. 2016 97

v. 2017 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rosendal on noin sijalla 6 800.

Rosendal-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan rosendal merkitys on 'ruusulaakso'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimestä on olemassa variantti Rosendahl. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1902

Rosendal-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Rosendal-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rosendal, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1931
Yritykset
perust. 1965

Sana Rosendal esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Rosendal

Rosendal (paikannimi)Katuosoitteissa

Rosendal on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; painanne; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Rosendal jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rosendal esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rosendal itäinen, Rosendal läntinen, Rosendal västra, Rosendal östra, Rosendals handelsväg, Rosendalsgatan, Rosendalsgränden, Rosendalsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Rosendal-suku ulkomailla

Ruotsissa Rosendal oli 471 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Rosendal oli 144 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Rosendal on ollut 851 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

97471851144
Rosendal Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rose Rosendal.

Samankaltaisia nimiä kuin Rosendal

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Rosendal, Finland.

©Tuomas Salste