Rostén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rostén

Rostén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Rosténien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rostén on noin sijalla 11 000.

Rostén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Rostén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rostén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Rosten. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987

Sana Rostén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Rosténit ulkomailla

Norjassa Rosten oli 146 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Rostén on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5218146
Rosténit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 527 henkeä, joiden sukunimi oli ROSTEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 47 henkeä, joiden sukunimi oli ROSTEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rosa Rostén tai Ross Rostén.

Samankaltaisia nimiä kuin Rostén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rosten.com, rosten.fi, rosten.info, rosten.org, rosten.eu, rosten.name, rosten.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rostén i Finland. Surname Rostén in Finland.

©Tuomas Salste