Rouhiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Rouhiainen

Rouhiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 300:s suomalainen on Rouhiainen.

Rouhiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1372 max

v. 2014 1291

v. 2015 1267

v. 2016 1270

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rouhiainen on noin sijalla 700.

Rouhiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Rouhiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Rouhiainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Rouhiainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Rouhiainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 66 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Rouhiaisia on 1 270.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Rouhiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 107 Rouhiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Rouhiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Räisälä (18 vainajaa), Kaukola (7), Helsinki (7) sekä Käkisalmen maalaiskunta (7). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Rouhiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 57.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Rouhiainen, Rouhiaisen tai Rouhiaiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Rouhiainen

Rouhiainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Rouhiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Rouhiainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Rouhiainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Rouhiaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Rouhiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Rouhiaiset ulkomailla

Ruotsissa Rouhiainen oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Роухиайнен tarkoittaa nimeä Rouhiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rouhiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Rouhiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Rouhiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: rouhiainen.com, rouhiainen.fi, rouhiainen.net, rouhiainen.eu, rouhiainen.info, rouhiainen.name, rouhiainen.org, rouhiaiset.com, rouhiaiset.eu, rouhiaiset.fi, rouhiaiset.info, rouhiaiset.name, rouhiaiset.net, rouhiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Rouhiainen i Finland. Surname Rouhiainen in Finland.

©Tuomas Salste