Ruismäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruismäki

Ruismäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ruismäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 119 max

v. 2014 157

v. 2015 159

v. 2016 163

v. 2017 161

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruismäki on noin sijalla 4 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ruismäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ruismäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ruismäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ruismäkiä on 161.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1922

Ruismäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Ruismäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruismäkien yleisin asuinpaikka oli Kuortane (6 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruismäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ruismäki

Ruismäki (paikannimi)Ruismäki (karttanimi)

Ruismäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ruismäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruismäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruismäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruismäenkatu, Ruismäentie, Ruismäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руйсмяки ("Ruismjaki") tarkoittaa nimeä Ruismäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruismaki tai Ruismaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruismäki, Finland.

©Tuomas Salste