Ruisniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruisniemi

Ruisniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruisniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 75

v. 2015 72

v. 2016 76

v. 2017 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruisniemi on noin sijalla 8 400.

Ruisniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ruisniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ruisniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ruisniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 14 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ruisniemiä on 74.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruisniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ruisniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ruisniemi

Ruisniemi (paikannimi)Ruisniemi (karttanimi)

Ruisniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Ruisniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruisniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ruisniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruisniemenpolku, Ruisniementie, Ruisniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ruisniemet ulkomailla

Ruotsissa Ruisniemi oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руйсниеми ("Ruisnijemi") tarkoittaa nimeä Ruisniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruisniemi, Finland.

©Tuomas Salste