Runeberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Runeberg

Runeberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Runebergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 52

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Runeberg on noin sijalla 11 000.

Runeberg-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Runeberg on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Runeberg ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1923
Lakanneet yritykset
perust. 1962–1997

Sana Runeberg tai Runebergin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Runeberg osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Runeberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Fredrika Runebergin katu, Fredrika Runebergs gata, Runebergin esplanadi, Runeberginaukio, Runeberginkatu, Runeberginkuja, Runeberginpolku, Runebergsesplanaden, Runebergsgatan, Runebergsgränden, Runebergsstigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Runebergit ulkomailla

Ruotsissa Runeberg oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Runeberg oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Runeberg on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5348616
Runebergit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rune Runeberg tai Runa Runeberg.

Samankaltaisia nimiä kuin Runeberg

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Runeberg i Finland. Surname Runeberg in Finland.

©Tuomas Salste