Runeberg: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Runeberg

Runeberg on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Runebergien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 52

v. 2016 53

v. 2017 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Runeberg on noin sijalla 11 000.

Runeberg-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1941
Yritykset
perust. –2001

Sana Runeberg tai Runebergin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Runeberg osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Runeberg esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Fredrika Runebergin katu, Fredrika Runebergs gata, Runebergin esplanadi, Runeberginaukio, Runeberginkatu, Runeberginkuja, Runeberginpolku, Runebergsesplanaden, Runebergsgatan, Runebergsgränden, Runebergsstigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Runebergit ulkomailla

Ruotsissa Runeberg oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Runeberg oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Runeberg on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5248616
Runebergit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Rune Runeberg tai Runa Runeberg.

Samankaltaisia nimiä kuin Runeberg

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Runeberg, Finland.

©Tuomas Salste