Runsala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Runsala

Runsala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Runsala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 99

v. 2015 101

v. 2016 98

v. 2017 99

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Runsala on noin sijalla 6 700.

Runsala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Runsala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Runsala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Runsala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Runsala-nimisiä on 99.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Runsala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Runsala-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921
Yritykset
perust. 1977–2003

Sana Runsala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Runsala

Runsala (paikannimi)Katuosoitteissa

Runsala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Runsala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Runsala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Runsala, Runsala parkväg, Runsalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Runsala-suku ulkomailla

Ruotsissa Runsala oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Runa Runsala tai Rune Runsala.

Samankaltaisia nimiä kuin Runsala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Runsala, Finland.

©Tuomas Salste