Ruokamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokamo

Ruokamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ruokamo-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 349 max

v. 2014 446

v. 2015 450

v. 2016 452

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokamo on noin sijalla 1 900.

Ruokamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruokamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ruokamo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ruokamo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ruokamo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 159 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ruokamo-nimisiä on 452.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1923

Ruokamo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Ruokamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruokamo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1997

Sana Ruokamo, Ruokamon tai Ruokamot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokamo

Ruokamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruokamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokamo. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruokamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ruokamot ulkomailla

Ruotsissa Ruokamo oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокамо tarkoittaa nimeä Ruokamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokamo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ruokamo.com, ruokamo.fi, ruokamo.eu, ruokamo.info, ruokamo.name, ruokamo.net, ruokamo.org, ruokamot.com, ruokamot.eu, ruokamot.fi, ruokamot.info, ruokamot.name, ruokamot.net, ruokamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruokamo i Finland. Surname Ruokamo in Finland.

©Tuomas Salste