Ruokojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokojärvi

Ruokojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ruokojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 95 max

v. 2014 109

v. 2015 106

v. 2016 105

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokojärvi on noin sijalla 6 400.

Ruokojärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruokojärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ruokojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ruokojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ruokojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 31 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ruokojärviä on 105.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1965

Sana Ruokojärvi tai Ruokojärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokojärvi

Ruokojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokojärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruokojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso Ruokojärventie, Ruokojärvenkatu, Ruokojärvenpolku, Ruokojärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruokojärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ruokojärvet ulkomailla

Ruotsissa Ruokojärvi oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокоярви ("Ruokojarvi") tarkoittaa nimeä Ruokojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocoierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ruokojarvi tai Ruokojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokojärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ruokojarvi.fi, ruokojarvet.com, ruokojarvet.eu, ruokojarvet.fi, ruokojarvet.info, ruokojarvet.name, ruokojarvet.net, ruokojarvet.org, ruokojarvi.com, ruokojarvi.eu, ruokojarvi.info, ruokojarvi.name, ruokojarvi.net, ruokojarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruokojärvi i Finland. Surname Ruokojärvi in Finland.

©Tuomas Salste