Ruokokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokokoski

Ruokokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ruokokoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 147

v. 2015 148

v. 2016 149

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokokoski on noin sijalla 4 900.

Ruokokoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruokokoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1917

Ruokokoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Ruokokosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruokokoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kemi (3 vainajaa) sekä Oulainen (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruokokoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1910–1925
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1992

Sana Ruokokoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ruokokoski

Ruokokoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokokoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruokokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokokoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokokoski. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruokokoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ruokokosket ulkomailla

Ruotsissa Ruokokoski oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ruokokoski on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

149168
Ruokokosket Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руококоски tarkoittaa nimeä Ruokokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocokoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokokoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ruokokoski.com, ruokokoski.fi, ruokokoski.net, ruokokosket.com, ruokokosket.eu, ruokokosket.fi, ruokokosket.info, ruokokosket.name, ruokokosket.net, ruokokosket.org, ruokokoski.eu, ruokokoski.info, ruokokoski.name, ruokokoski.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruokokoski i Finland. Surname Ruokokoski in Finland.

©Tuomas Salste