Ruokokoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokokoski

Ruokokoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ruokokoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 147

v. 2015 148

v. 2016 150

v. 2017 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokokoski on noin sijalla 4 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1917

Ruokokoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Ruokokosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruokokoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Oulainen (5 henkeä) sekä Kemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruokokoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1910–1925
Yritykset
perust. 1945–2010

Sana Ruokokoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokokoski

Ruokokoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokokoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokokoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokokoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokokoski. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ruokokosket ulkomailla

Ruotsissa Ruokokoski oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ruokokoski on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

150168
Ruokokosket Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руококоски tarkoittaa nimeä Ruokokoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocokoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokokoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokokoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruokokoski, Finland.

©Tuomas Salste