Ruokonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokonen

Ruokonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 600:s suomalainen on Ruokonen.

Ruokosten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 393 max

v. 1985 1 316

v. 2014 1 223

v. 2015 1 220

v. 2016 1 213

v. 2017 1 205

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokonen on noin sijalla 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Ruokosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 136 Ruokosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruokosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nuijamaa (21 henkeä), Tampere (9) sekä Joutseno (9).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruokonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 73.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1942
Yritykset
perust. –2015

Sana Ruokonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokonen

Ruokonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; saari; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruokonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruokonen, Ruokosenkuja, Ruokosenpolku, Ruokosenraitti, Ruokosentie, Ruokostentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ruokoset ulkomailla

Ruotsissa Ruokonen oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руоконен tarkoittaa nimeä Ruokonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roocoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruokonen, Finland.

©Tuomas Salste