Ruokoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruokoniemi

Ruokoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ruokoniemien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 108 max

v. 2014 76

v. 2015 74

v. 2016 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruokoniemi on noin sijalla 8 400.

Ruokoniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ruokoniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruokoniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ruokoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Ruokoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1963–1996

Sana Ruokoniemi tai Ruokoniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruokoniemi

Ruokoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruokoniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 55 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruokoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruokoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pieni Ruokoniementie, Ruokoniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruokoniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руокониеми ("Ruokonijemi") tarkoittaa nimeä Ruokoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rooconiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruokoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruokoniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ruokoniemet.com, ruokoniemet.eu, ruokoniemet.fi, ruokoniemet.info, ruokoniemet.name, ruokoniemet.net, ruokoniemet.org, ruokoniemi.com, ruokoniemi.eu, ruokoniemi.fi, ruokoniemi.info, ruokoniemi.name, ruokoniemi.net, ruokoniemi.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruokoniemi i Finland. Surname Ruokoniemi in Finland.

©Tuomas Salste