Ruonavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruonavaara

Ruonavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruonavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruonavaara on noin sijalla 18 000.

Ruonavaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ruonavaara

Ruonavaara (paikannimi)

Ruonavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ruonavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Ruonavaarat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 232 henkeä, joiden sukunimi oli RUONAVAARA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руонаваара tarkoittaa nimeä Ruonavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roonafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruonavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruonavaara

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ruonavaara, Finland.

©Tuomas Salste