Ruosteluoma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruosteluoma

Ruosteluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ruosteluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruosteluoma on noin sijalla 22 000.

Ruosteluoma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ruosteluoma on melko pitkä nimi.

Ruosteluoma on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruosteluoma ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Ruosteluoma

Ruosteluoma (paikannimi)

Ruosteluoma on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruosteluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Ruosteluoma-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руостелуома tarkoittaa nimeä Ruosteluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Roostelooma on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruosteluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruosteluoma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruosteluoma i Finland. Surname Ruosteluoma in Finland.

©Tuomas Salste