Ruotanen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ruotanen

Ruotanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ruotasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 208 max

v. 2014 235

v. 2015 235

v. 2016 233

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ruotanen on noin sijalla 3 300.

Ruotanen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ruotanen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1933

Ruotasia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Ruotasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ruotasten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjärvi Ol (8 vainajaa), Haapajärvi (4) sekä Pihtipudas (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ruotanen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1919–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1998

Sana Ruotanen tai Ruotasen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ruotanen

Ruotanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ruotanen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ruotanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ruotanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ruotasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ruotanen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ruotaset ulkomailla

Ruotsissa Ruotanen oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Руотанен tarkoittaa nimeä Ruotanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Rootain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ruotanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ruotanen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ruotanen.com, ruotanen.net, ruotanen.eu, ruotanen.fi, ruotanen.info, ruotanen.name, ruotanen.org, ruotaset.com, ruotaset.eu, ruotaset.fi, ruotaset.info, ruotaset.name, ruotaset.net, ruotaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ruotanen i Finland. Surname Ruotanen in Finland.

©Tuomas Salste